Kvalitetsved produsert 
lokalt på Larkollen

Fyringsved

Hos oss får du tørr og fin ved i 40 liters sekker. Vi sørger for at hver bestilling er av god kvalitet ved å måle fukt, sortere kubber etter størrelse og pakke hver sekk helt full. Har du noen spørsmål kan du ta kontakt med vår arbeidsleder for ved, Finn Erling Nymoen på tlf: 99086857

Åpningstid vedsalg: 09:00 – 15:00
Ved til salgs i moss

Priser

Når du kjøper ved hos oss får du en gratis pose med opptenningsruller for hver 10. sekk du kjøper. For hver pall du kjøper får du 2 gratis poser med opptenningsruller. Gjelder så langt lageret rekker.
Sekk:
Bjørk 40 liter: kr 120,-
Blandingsved 40 liter: kr 85,- 
UTSOLGT
Endeved 40 liter: kr 85,-
Opptenningsved 40 liter: nå kun kr 45,- 
Bestill
Pall:
Pall med 19 sekker Bjørk:
kr 2100,-
Pall med 19 sekker blandingsved: UTSOLGT
Bestill
Tilbud:
Opptenningsved 40 liter: nå kun kr 45,-

Gratis pose med opptenningsruller for hver 10. sekk du kjøper.
Bestill
salg av ved

Frakt

Vi leverer ved til Moss, Son, Rygge, Råde og Våler. Dersom du ønsker eller har behov for det, bærer vi veden dit du ønsker og stabler den for deg. Slik trenger du ikke å tenke på noe mer etter du har bestilt ved.

Pris
Frakt: kr 395,-
Stabling/innbæring: kr 5,- per sekk
Ønsker du levering utenfor området, prises dette på forespørsel.

Bestilling av ved

Legg igjen din bestilling her, så tar vi kontakt så fort det er klart for henting eller levering. Betaling vil foregå med faktura.
Salg av ved

Informasjon om mengde

For at våre kunder skal vite hva de kjøper og hvor mye ved de får, og så lenge veden er passe tørr *, skal ved regnes ut i kilo, og ikke antall sekker eller liter. De fleste vedleverandører opererer med ulike størrelser på sekkene, det er derfor nødvendig å beregne tilsvarende mengde om til ved i en annen størrelse.

Ås Landbrukshøgskole har utført en undersøkelse der de målte gjennomsnittlig vekt på lufttørket ved fra flere vedleverandører rundt om i Norge. De kom frem til en til en retningsgivende vekt som de ulike størrelsene/formatene bør ha.
Det er ikke alle vedleverandører som tilbyr alle størrelser. De fleste opererer stort sett med småsekker 40L, 60L, og én type storsekk (minst 4 varianter).

Så selv om leverandøren ikke har det formatet kunden måtte ønske (i antall liter), er det mulig å bruke kilo/vekt for å beregne tilsvarende mengde. Mange kunder vil gjerne tenke at man kan omgjøre 1000L til antall småsekker ved man får ut av 1000L storsekk.

Regnestykket er da slik at man deler 1000 på 40, hvor man da kommer frem til 25 sekker.
Dette blir feil, skal man regne ut volum (eller antall sekker) må man vite at en 1000L storsekk (der veden ligger løst), veier rundt 270 – 300 kg. En 40L småsekk skal veie minst 15 kg som tabellen til Ås Landbrukshøyskole har kommet frem til, og Fortuna HR tar utgangspunktet i en 1000L storsekk som er pakket løst (det var det vi solgte før). Derfor skal regnestykket se slik ut: 15 kg * 19 sekker = 285 kg. Det betyr at man har fått 1000L ved fordelt på 19 sekker a 40L.

Våre sekker veier mellom 15 kg – 18 kg, avhengig av kubben og fuktighet. Det betyr at våre kunder får mellom 285 kg – 320 kg, hvilket er godt innenfor målet.
Det betyr at siden de færreste leverandørene tilbyr alle størrelser, og du som kunde vite det du har betalt for, er det den samlede vekten av veden som teller, og ikke antall sekker.

* En vedkubbe som blir plassert i peisovnen skal ha under 20% fuktighet. Ved er et naturprodukt som også tar til seg vanlig fuktighet der den befinner seg. Litt fuktighet er helt greit, dette fordampes raskt når det fyres riktig opp. Husk at vann også har vekt, i tillegg til tremassen.

Kilde: www.ved.no
vedsekker 40L

Send forespørsel

Kontakt oss for uforpliktende befaring.
Finn Erling Nymoen
Arbeidsleder
Tlf: 99 08 68 57 
E-post: finn@fortunahr.no
Bestillingsskjema
skisselogo footer
Fortuna HR er en attføringsbedrift som sysselsetter 78 personer. Vi tilbyr avklaring, arbeidsutprøving og kompetanseheving gjennom de arbeidsrettede tiltakene avklaring, Arbeidsforberedende trening, Varig tilrettelagt arbeid og lærlingplasser.
FØLG OSS PÅ SOSIALE MEDIER
Adresse Fortuna hr
Vålerveien 65 
1597 Moss
Adresse Kias sport & sykkel
Vålerveien 149
1599 Moss
crossmenu